Q = E² Your quality assurance is our task.

Bedrijfsprocessen verbeteren door standaardisatie

De basis van elk kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) is denken, werken en plannen in processen. Een proces is een actie of reeks van opeenvolgende acties die als doel hebben om producten of diensten af te leveren die voldoen aan de verwachtingen van de klant. G&P Quality Management kan u via coaching helpen om deze bedrijfsprocessen en methoden in kaart te brengen, te ordenen en te verbeteren.

Begin met de (Quality System) basics

Om deze bedrijfsprocessen te verbeteren, is het essentieel dat u ten minste de belangrijkste Quality System Basics implementeert in uw onderneming. Deze 4 basiselementen zijn essentieel voor elke activiteit of proces:

  • Wat hebben we nodig? > gestandaardiseerde werkplaatsorganisatie (5S) 
  • Wie hebben we nodig? > gestandaardiseerde operator training
  • Hoe moet er gewerkt worden? > gestandaardiseerde werkinstructies
  • Hoe weten we of we goed bezig zijn en blijven? > snelle reacties en probleem-oplossing oefeningen als de vooraf bepaalde KPI’s aantonen dat er een probleem ontstaat of al aanwezig is

De verdere invulling is afhankelijk van de specifieke knelpunten en/of prioriteiten in uw bedrijf. Deze kunt u achterhalen door het uitvoeren van een assessment.

Neem het heft in handen

Wilt u weten waar de knelpunten in uw bedrijf zitten? Met onze coaching analyseert u alle processen en heeft u de tools in handen om uw bedrijfsprocessen te verbeteren. Contacteer ons voor meer informatie over onze diensten of maak direct een afspraak.