Q = E² Your quality assurance is our task.

Een kwaliteitsplan leren opstellen

APQP = kwaliteit inplannen van bij de start

G&P Quality Management biedt een waaier aan trainingen en coaching in uiteenlopende Quality Management technieken, waaronder APQP of Advanced Product Quality Planning. APQP is een projectmanagementmethode die ontwikkeld werd door de automotive industrie en nu door alle toeleveranciers toegepast moet worden bij nieuwe projecten. Het doel is dat alle nieuwe of gewijzigde producten voldoen aan de verwachtingen van de klant en dat ze tijdig in de gevraagde hoeveelheden kunnen geleverd worden. Door het opstellen van een stap-voor-stap kwaliteitsplan vermijdt u onverwachte problemen en nare verrassingen. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leren wij u hoe u APQP toepast in uw onderneming.

De voordelen van een stappenplan

De bedoeling van APQP is eenvoudig:

  • maak goede en duidelijke afspraken met uw klant
  • zorg voor een degelijke projectplanning voordat u begint
  • volg de vooruitgang goed op
  • reageer op tijd bij problemen

Zo kunt u de nodige richtlijnen opstellen voor de uitbouw van een nieuw project en komt u tijdens het productieproces nooit voor verrassingen te staan. Bovendien kunt u door wederzijdse afspraken met de klant een kwaliteitsplan opstellen zodat het product gegarandeerd voldoet aan zijn eisen.

Toepasbaar in alle sectoren

De ervaringen die wij opdeden in de automotive sector kunnen ook perfect aangeleerd en toegepast worden in andere industrieën, letterlijk of in een lichtere versie. Kunt u hulp gebruiken bij het opstellen van een kwaliteitsplan? Schrijf u in voor de training APQP of PPAP. Production Part Approval Proces is een onderdeel van APQP, maar kan ook afzonderlijk getraind worden.