Q = E² Your quality assurance is our task.

Basis SPC & Verification Stations

Met behulp van SPC of Statistical Process Control kunt u aantonen wat de mogelijkheden van uw productieprocessen zijn en kunt u deze in de gaten houden. U kunt uw processen met andere woorden beheersen. De training SPC wil zeker geen complexe, wiskundige uitleg en theorie verkondigen. Elk proces heeft een "normaal" aantal uitvalstukken en stilstanden. De kunst bestaat er in om signalen te geven dat er "iets" aan het gebeuren is wat niet "normaal" is. Dat kan zowel positief als negatief zijn, maar het is hoe dan ook zeer nuttig om zo snel mogelijk te reageren. Zo kunnen de positieve ervaringen vastgelegd en herbeleefd worden, en kunnen de oorzaken voor problemen en fouten gevonden en weggewerkt worden.
 

Voor wie?

Deze training is nuttig voor iedereen die in een productie-omgeving werkt, ook voor arbeiders en operators. Het management kan door het gebruik van kaarten snel en duidelijk zien waar de opportuniteiten zitten.
 

Aanvullende training Verification Stations

De training Verification Stations is een aanvulling op SPC. Hier wordt geleerd op welke manier de operators en mecaniekers direct kunnen reageren op een te hoog aantal problemen: fouten, afval, machinestops, ... Dat verzekert een reactie vanuit de eerste lijn op het moment dat de problemen zich voordoen (en niet de dag(en) erna).